60 dkg marhalapocka, 20 dkg marhalábszár, 15 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, piros paprika, 3 dl vörösbor, só, köménymag, 15 dkg lecsó, 1 db cseresznyepaprika, 1 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 5 db sós burgonya.
A marhahúst és a vöröshagymát kockára vágjuk, a fokhagymát és a köménymagot összezúzzuk.
Ha van pár darab marha ritkacsont, a kizsírozott bogrács aljára helyezzük. Ezután rátesszük az előkészített anyagokat, sóval ízesítjük és feltesszük főni (víz nélkül). Először csak lassú tűzön főzzük, amikor a levét felengedte, akkor erősítjük a forrást. Kevergetni nem szabad, a bográcsot forgatjuk.
Ha félig megfőtt, a paprika felét rászórjuk és összeforraljuk.
Lassan főzzük tovább, és a végén szórjuk rá a paprika másik felét és adjuk hozzá a vörösbort.
Egy rövid forralás után fentebb akasztjuk a láncon, hogy a tűz melegen tartsa.
Tálalásnál zöldpaprikával, paradicsommal ízesítjük.