különleges receptek

különleges receptek

Vörösboros marhapörkölt (bográcsban)

2020. június 10. - Házi praktikák

 

60 dkg marhalapocka, 20 dkg marhalábszár, 15 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma,  1 gerezd fokhagyma,  piros paprika,  3 dl vörösbor,  só, köménymag, 15 dkg lecsó, 1 db cseresznyepaprika,  1 db zöldpaprika, 2 db paradicsom,  5 db sós burgonya.

A marhahúst és a vöröshagymát kockára vágjuk, a fokhagymát és a köménymagot összezúzzuk.

Ha van pár darab marha ritkacsont, a kizsírozott bogrács aljára helyezzük. Ezután rátesszük az előkészített anyagokat, sóval ízesítjük és feltesszük főni (víz nélkül). Először csak lassú tűzön főzzük, amikor a levét felengedte, akkor erősítjük a forrást. Kevergetni nem szabad, a bográcsot forgatjuk.

Ha félig megfőtt, a paprika felét rászórjuk és összeforraljuk.

Lassan főzzük tovább, és a végén szórjuk rá a paprika másik felét és adjuk hozzá a vörösbort.

Egy rövid forralás után fentebb akasztjuk a láncon, hogy a tűz melegen tartsa.

Tálalásnál zöldpaprikával, paradicsommal ízesítjük.

vorosboros_marha_kep.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr7515772130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása