40 dkg borsó, 8 dkg zsír, liszt, 1 fej vöröshagyma,só, bors, 1 gerezd fokhagyma, fűszerkeverék, 2 dl tejföl. 1 db citrom.
A borsót megtisztítjuk, majd egy éjjelen át hideg vízben áztatjuk. Másnap az áztatóvízben tesszük fel főni, és fedő alatt addig puhítjuk, amíg a borsószemek szét nem esnek. Vigyázzunk, ha a levét közben elfövi, vízzel pótolni kell, és az alja is odakap, ha közben nem kevergetjük.
Az olajban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, a liszttel meghintjük, és kevergetve a végén paprikával ízesítve barna rántást készítünk belőle. Egy kevés hideg vízzel felengedve, a sárgaborsóhoz öntjük.
Amikor már majdnem puha a borsó, tejföllel öntsük fel, forraljuk össze. Citrommal tehetjük pikánsabbá.
Tükörtojással kínáljuk. Adhatunk hozzá sült vöröshagyma szeleteket is.