különleges receptek

különleges receptek

Egyszerű sárgaborsópüré (286)

Ételkülönlegességek

2020. június 15. - Házi praktikák

40 dkg borsó, 8 dkg zsír, liszt, 1 fej vöröshagyma,só, bors, 1 gerezd fokhagyma, fűszerkeverék, 2 dl tejföl. 1 db citrom.

A borsót megtisztítjuk, majd egy éjjelen át hideg vízben áztatjuk. Másnap az áztatóvízben tesszük fel főni, és fedő alatt addig puhítjuk, amíg a borsószemek szét nem esnek. Vigyázzunk, ha a levét közben elfövi, vízzel pótolni kell, és az alja is odakap, ha közben nem kevergetjük. 

 Az olajban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, a liszttel meghintjük, és kevergetve a végén paprikával ízesítve barna rántást készítünk belőle. Egy kevés hideg vízzel felengedve, a sárgaborsóhoz öntjük.

Amikor már majdnem puha a borsó, tejföllel öntsük fel, forraljuk össze. Citrommal tehetjük pikánsabbá. 

Tükörtojással kínáljuk. Adhatunk hozzá sült vöröshagyma szeleteket is.

sargaborso_kep.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr1415808786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása