különleges receptek

különleges receptek

Bakonyi töltött pulyka x

Ételkülönlegességek

2020. június 26. - Házi praktikák

         1,2 kg pulykamell kicsontozva, 40 dkg sertéshús, 20 dkg húsos füstölt szalonna, 2 dl étolaj, só, őrölt bors, pirospaprika, 1 fej vöröshagyma, 40 dkg gomba, 5 dl tejföl, 2 dl tejszín, liszt, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, salátalevél.

A pulykamellet késsel felszúrjuk. A darált sertéshúshoz pirospaprikát, sót, borsot, kockára vágott húsos szalonnát keverünk, ezzel a töltelékkel megtöltjük a felszúrt melleket.

A maradék szalonnát finomra vágott hagymával megpirítjuk, és hozzáadjuk a pirospaprikát, kevés vízzel felengedjük, sózzuk, majd belehelyezzük a töltött pulykamelleket. Fedő alatt puhára pároljuk.

Amikor kész, kockára vágott gombát adunk hozzá. Tejfölből liszttel habarást készítünk, hozzáadjuk a tejszínt, ezzel sűrítjük.

bakonyi_toltott_pulyka2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr7515951746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása