2 db kisebb feldarabolt csirke, 5 dkg zsír, liszt, vegyes zöldség, 2 dl tejföl, 2 db tojás, petrezselyem, bors, só.
A két csirke aprólékát kisebb darabokra vágjuk és besózzuk, a kockára vágott zöldséggel együtt kevés zsíron kissé megpirítjuk. Vízzel feleresztjük sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt pároljuk, szükség szerint mindig egy kevés vizet öntve alá. Ha a hús megpuhult, zsírjára sütjük, meghintjük egy kanál liszttel, teszünk bele vágott zöldpetrezselymet, föleresztjük másfél dl vízzel, és felforraljuk. Ne kevergessük, csak rázzuk a lábost, így nem esik le a hús a csontokról.
Jó ízét fokozhatjuk, ha tejföllel habart tojássárgát keverünk el. De csak akkor tegyük bele, amikor már az ételt levettük a tűzről.
Felfőzzük, és párolt rizst adunk hozzá. A becsinált csirkét készíthetjük vele párolt karfiollal, zöldborsóval, karalábéval is.