különleges receptek

különleges receptek

Becsinált csirke (017)

Ételkülönlegességek

2020. szeptember 03. - Házi praktikák

2 db kisebb feldarabolt csirke, 5 dkg zsír, liszt, vegyes zöldség, 2 dl tejföl, 2 db tojás, petrezselyem, bors, só.

A két csirke aprólékát kisebb darabokra vágjuk és besózzuk, a kockára vágott zöldséggel együtt kevés zsíron kissé megpirítjuk. Vízzel feleresztjük sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt pároljuk, szükség szerint mindig egy kevés vizet öntve alá. Ha a hús megpuhult, zsírjára sütjük, meghintjük egy kanál liszttel, teszünk bele vágott zöldpetrezselymet, föleresztjük másfél dl vízzel, és fel­forraljuk. Ne kevergessük, csak rázzuk a lábost, így nem esik le a hús a csontokról.

Jó ízét fokozhatjuk, ha tejföllel habart tojássárgát keverünk el. De csak akkor tegyük bele, amikor már az ételt levettük a tűzről.

Felfőzzük, és párolt rizst adunk hozzá. A becsinált csirkét készíthetjük vele párolt karfiollal, zöldborsóval, karalábéval is.

becsinalt_csirke.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr7616187826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása