különleges receptek

különleges receptek

Borjúcsülök salátával (248)

Ételkülönlegességek

2020. szeptember 06. - Házi praktikák

          3 db  900 g-s borjúcsülök, 3 db fejes saláta, 2 szál sárgarépa, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg vaj, só, bors.

A csülköket szépen megtisztítjuk külső hártyáitól és megsózva kevés vajjal meglocsolva, 150 °C sütőben lassan puhára sütjük, a fokhagymával és sárgarépával. Sütés után kicsontozzuk, félretesszük. Tálaláskor felszeleteljük.

Közben a megmosott fejes salátát forrásba lévő vízbe tesszük, és egy-két perces főzés után szitára téve levét lecsöpögtetjük.

A húsos füstölt szalonnát vékony metéltre vágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk kevés vajjal. Tálra tesszük a megfőzött, szétszedett salátát. Jól átforgatjuk a szalonnás vajban és a már kész csülök mellé tesszük.

borjucsulok_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5316191904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása