3 db 900 g-s borjúcsülök, 3 db fejes saláta, 2 szál sárgarépa, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg vaj, só, bors.
A csülköket szépen megtisztítjuk külső hártyáitól és megsózva kevés vajjal meglocsolva, 150 °C sütőben lassan puhára sütjük, a fokhagymával és sárgarépával. Sütés után kicsontozzuk, félretesszük. Tálaláskor felszeleteljük.
Közben a megmosott fejes salátát forrásba lévő vízbe tesszük, és egy-két perces főzés után szitára téve levét lecsöpögtetjük.
A húsos füstölt szalonnát vékony metéltre vágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk kevés vajjal. Tálra tesszük a megfőzött, szétszedett salátát. Jól átforgatjuk a szalonnás vajban és a már kész csülök mellé tesszük.