különleges receptek

különleges receptek

Citromos borleves (66)

Ételkülönlegességek

2020. szeptember 07. - Házi praktikák

          1 liter fehér bor, 5 tojássárgája, 15 dkg cukor, kis darab fahéj, citromhéj, 1 szegfűszeg, vanília.

A fehérbor egy részét 3 dl vízzel, cukorral és fűszerekkel felforraljuk. 

Egy edényben hab­verővel elhabarjuk a tojássárgá­ját a megmaradt borral, és a felforrt fűszeres bort, hozzá­öntjük a tojássárgájához, tűzre tesszük és folytonos keverés mellett forrpontig hevítjük. Arra viszont ügyeljünk, hogy a tojások ne fussanak össze. 

A tűzről levett levest néhány percig ke­verjük, majd finom szűrőn át­szűrjük és melegített csészékben tálaljuk. Csak frissen jó.

 

 

 borsodo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr6816193092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása