2 kg bontott csirke, vaj, 1 fej vöröshagyma, 3 db kemény tojás, 25 dkg csirkemáj, 10 dkg száraz juhsajt, zsemlemorzsa, őrölt fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, 1 szál kakukkfű, 1 szál tárkony, néhány bazsalikomlevél, petrezselyem zöldje, 5 dl vörösbor.
A csirkét kívül-belül alaposan megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk.
A vajat megolvasztjuk, a meghámozott, finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk rajta, összekeverjük az apróra vágott kemény tojással és a csirkemájjal, a megreszelt sajttal és a zsemlemorzsával, hozzáadjuk a borsot, a szétnyomott fokhagymát, és meglocsoljuk egy deci borral. Ezzel a jól összegyúrt masszával megtöltjük a csirke hasüregét, és hústűvel összekötözzük. vagy fogvájóval összetűzzük.
A csirkét tűzálló edénybe tesszük, ráöntjük a maradék bort, megszórjuk a fűszerekkel, és lefödve, mérsékelt tűzön, puhára pároljuk.
Tálaláshoz feldaraboljuk, minden adagra öntünk egy evőkanálnyit a boros pecsenyeléből (amit liszttel sűríthetünk, tejszínnel lágyíthatunk, finomíthatunk).
Metélt tésztával és fejes salátával tálaljuk.