különleges receptek

különleges receptek

Boros töltött csirke (65)

2020. szeptember 07. - Házi praktikák

          2 kg bontott csirke, vaj, 1 fej vöröshagyma, 3 db kemény tojás, 25 dkg csirkemáj, 10 dkg száraz juhsajt, zsemlemorzsa,  őrölt fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, 1 szál kakukkfű, 1 szál tárkony, néhány bazsalikomlevél, petrezselyem zöldje,  5 dl vörösbor.

 A csirkét kívül-belül alaposan megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk.

A vajat megolvasztjuk, a meghámozott, finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk rajta, összekeverjük az apróra vágott kemény tojással és a csirkemájjal, a megreszelt sajttal és a zsemlemorzsával, hozzáadjuk a bor­sot, a szétnyomott fokhagymát, és meglocsoljuk egy deci borral. Ezzel a jól össze­gyúrt masszával megtöltjük a csirke hasüregét, és hústűvel összekötözzük. vagy fogvájóval összetűzzük.

A csirkét  tűzálló edénybe tesszük, ráöntjük a maradék bort, megszórjuk a fűszerekkel, és le­födve, mérsékelt tűzön, pu­hára pároljuk.

Tálaláshoz feldaraboljuk, min­den adagra öntünk egy evőkanálnyit a boros pecsenyeléből (amit liszttel sűríthetünk, tejszín­nel lágyíthatunk, finomíthatunk).

Metélt tésztával és fejes salátával tálaljuk.

boros_toltott_csirke.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr916193146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása