40 dkg spenót, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 liter húsleves, olaj, 10 dkg sajtkrém, 1 evőkanál keményítő, só, bors, 1 dl főzőtejszín, evőkanál ecet, 4 db tojás, petrezselyem.
A spenótot megtisztítjuk, váltott vízben alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. A vöröshagymát és a fokhagymát tisztítás után apróra felkockázzuk, és megfonnyasztjuk a forró olajban. Beleforgatjuk a spenótot, felöntjük a húslevessel, felforraljuk, majd a tűzről lehúzva péppé zúzzuk.
Belekeverjük a sajtkrémet, és visszatesszük a tűzre. Hideg vízben feloldjuk a keményítőt, a leveshez adjuk, majd újból felforraljuk, sóval, borssal ízesítjük.
2 liter vizet felforralunk, beleöntjük az ecetet, hozzáadjuk a sót, majd egyenként merőkanálba ütjük a tojásokat, és a vízbe csúsztatjuk. Enyhe gyöngyöző forrással párpercig főzzük, amíg buggyantot tojást nem kapunk.
A spenótlevest mélytányérokba szedjük. Tetejére csúsztatjuk a félbevágott tojásokat, petrezselyemmel díszítjük.