különleges receptek

különleges receptek

Spenót tojással x

Ételkülönlegességek

2020. november 27. - Házi praktikák

          40 dkg spenót, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 liter húsleves, olaj, 10 dkg sajtkrém, 1 evőkanál keményítő, só, bors, 1 dl főzőtejszín, evőkanál ecet, 4 db tojás, petrezselyem.

A spenótot megtisztítjuk, váltott vízben alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. A vöröshagymát és a fokhagymát tisztítás után apróra felkockázzuk, és megfonnyasztjuk a forró olajban. Beleforgatjuk a spenótot, felöntjük a húslevessel, felforraljuk, majd a tűzről lehúzva péppé zúzzuk.

Belekeverjük a sajtkrémet, és visszatesszük a tűzre. Hideg vízben feloldjuk a keményítőt, a leveshez adjuk, majd újból felforraljuk, sóval, borssal ízesítjük.

2 liter vizet felforralunk, beleöntjük az ecetet, hozzáadjuk a sót, majd egyenként merőkanálba ütjük a tojásokat, és a vízbe csúsztatjuk. Enyhe gyöngyöző forrással párpercig főzzük, amíg buggyantot tojást nem kapunk.

A spenótlevest mélytányérokba szedjük. Tetejére csúsztatjuk a félbevágott tojásokat, petrezselyemmel díszítjük.

 spenotleves.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr516304044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása