4 szelet tarja, só, bors, zsír, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 db babérlevél, 5 dl vörösbor, 50 dkg apró hagyma, vaj, olívaolaj, kakukkfű.
A szeletekre vágott tarját megsózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben zsírban megpirítjuk mindkét oldalát. Ezután kivesszük a húst a serpenyőből, és a zsírral kikent tepsibe helyezzük. Megpirítjuk az aprított vöröshagymát és a megtisztított fokhagymát, ízesítjük babérlevéllel, borssal, felöntjük vörösborral, sózzuk, majd ráöntjük az egészet a tepsibe helyezett húsra, lefedjük, és betesszük a sütőbe. puhára pároljuk. Ügyeljünk a folyadék pótlására (víz, bor). Amikor a hús megpuhult, leszűrjük.
A körethez megpucolt és egészben hagyott hagymát olívaolajban megpirítjuk, sózzuk, a kakukkfűvel ízesítjük, beletesszük a tepsibe a hús mellé, bort öntünk alá, és kb. 30 percig pároljuk. Ügyeljünk arra, hogy a hús és a hagyma egyszerre puhuljon meg.
A húst és a sülthagymát szósszal meglocsolva tálaljuk.