különleges receptek

különleges receptek

Hagymás tarja (51)

Ételkülönlegességek

2020. november 30. - Házi praktikák

        

4 szelet tarja, só, bors, zsír, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 db babérlevél, 5 dl vörösbor, 50 dkg apró hagyma, vaj, olívaolaj, kakukkfű. 

A szeletekre vágott tarját megsózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben zsírban megpirítjuk mindkét oldalát. Ezután kivesszük a húst a serpenyőből, és a zsírral kikent tepsibe helyezzük. Megpirítjuk az aprított vöröshagymát és a megtisztított fokhagymát, ízesítjük babérlevéllel, borssal, felöntjük vörösborral, sózzuk, majd ráöntjük az egészet a tepsibe helyezett húsra, lefedjük, és betesszük a sütőbe. puhára pároljuk. Ügyeljünk a folyadék pótlására (víz, bor). Amikor a hús megpuhult, leszűrjük. 

A körethez megpucolt és egészben hagyott hagymát olívaolajban megpirítjuk, sózzuk, a kakukkfűvel ízesítjük, beletesszük a tepsibe a hús mellé, bort öntünk alá, és kb. 30 percig pároljuk. Ügyeljünk arra, hogy a hús és a hagyma egyszerre puhuljon meg. 

 A húst és a sülthagymát szósszal meglocsolva tálaljuk. 

hagymas_tarja.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr3216306382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása