50 dkg tintahal, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagma, petrezselyem, tárkony, bors, pirospaprika, só, olívaolaj, citrom, 2 dl húsleves, 2 db húsos paprika.
Karikázzuk fel a konyhakész titahalat. Vágjuk apró kockára a vöröshagymát és a fokhagymát.
Az olajat forrósítsuk meg egy serpenyőben, puhítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, és egy kicsit a tintahalat pirítsuk meg.
Adjuk hozzá az erős paprikát, a héj nélküli paradicsomot, a fűszereket, öntsük fel húslevessel és fehérborral, tegyük bele az olívabogyókat, és addig főzzük, míg a lé szósszá nem alakul.
A végén kevejük bele a tárkonyt. Újból felforraljuk , sózzuk, borsozzuk, és a halat mártással együtt tálaljuk.
.
.