2 db padlizsán, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 2 db zöldpaprika 3 db paradicsom, só, bors, petrezselyem, borecet, olívaolaj, mentalevél, 1 db citrom, 2 dl húsleves.
Pácot készítünk olívaolajból, fokhagymából, vöröshagymából, borecetből, sóból, borsból, citromléből. Beleforgatjuk az ujjnyi vastagságú, hámozatlan padlizsánszeletket. Hagyjuk állni egy órát.
Egy mély serpenyőben az olívaolajat felforrósítjuk, és a szeletek mindkét oldalát enyhén megsütjük, de nem pirítjuk.
Közben mártást készítünk. A paprikákat kicsumázzuk, apró kockákra vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük, petrezselyem leveleit felaprítjuk, a vöröshagymát felkarikázzuk, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot. Bele öntjűk a húslevest, a borecet és a páclé felét, majd jól összekeverjük.
A padlizsánszeleteket az, olajból kiszedve, a karikára vágott hagymával tálra rakjuk. Paprikamártással meglocsoljuk. Koktélparadicsommal, menta levéllel díszítjük Néhány órát hűvös helyen állni hagyjuk, majd tányéron tálaljuk.