különleges receptek

különleges receptek

Padlizsánsaláta x

Ételkülönlegességek

2020. december 13. - Házi praktikák

       

 2 db padlizsán, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 2 db zöldpaprika 3 db paradicsom, só, bors, petrezselyem, borecet, olívaolaj,  mentalevél,  1 db citrom, 2 dl húsleves. 

Pácot készítünk olívaolajból, fokhagymából, vöröshagymából, borecetből, sóból, borsból, citromléből. Beleforgatjuk az ujjnyi vastagságú, hámozatlan padlizsánszeletket. Hagyjuk állni egy órát.  

Egy mély serpenyőben az olívaolajat felforrósítjuk, és a szeletek mindkét oldalát enyhén megsütjük, de nem pirítjuk. 

Közben mártást készítünk. A paprikákat kicsumázzuk, apró kockákra vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük, petrezselyem leveleit felaprítjuk, a vöröshagymát felkarikázzuk, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot.  Bele öntjűk a húslevest, a borecet és a páclé felét, majd jól összekeverjük. 

A padlizsánszeleteket az, olajból kiszedve, a karikára vágott hagymával  tálra rakjuk. Paprikamártással meglocsoljuk. Koktélparadicsommal, menta levéllel díszítjük Néhány órát hűvös helyen állni hagyjuk, majd tányéron tálaljuk. 

 

padlizsansalata100.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr10016334898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása