különleges receptek

különleges receptek

Káposztás lencse (36)

Ételkülönlegességek

2020. december 21. - Házi praktikák

           50 dkg lencse, 50 dkg savanyú káposzta, 30 kg füstölt hús, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, babérlevél, 3 szál sárgarépa, 1 db cseresznyepaprika, borsikafű, 20 dkg kolbász, 2 dl tejföl, só, bors, citromlé, petrezselyem, 1 db krumpli. 

A lencsét előző este megmossuk, beáztatjuk hideg vízbe. 

A füstölt húst  vízbe téve  felforraljuk és néhány percig főzzük, majd leöntjük róla a vizet, lehűtjük, és felhasználásig a hűtőbe tesszük. A főzőlét majd később használjuk fel. 

Ezután feldolgozzuk a káposztát. Először bő vízzel átmossuk, és apróra vágjuk. Közben forró olajon megfonnyasztjuk a felszeletelt vöröshagymát, hozzáadjuk a káposztát, a babérlevelet, fűszereket,a krumplit,  majd a főzőléből annyit adunk hozzá, hogy ellepje, fedő alatt puhára főzzük. 

Ezt követően a lencsét  az áztatólében feltesszük főni, egyúttal belekeverjük a szeletelt sárgarépát, a fokhagymát, a csípős paprikát, a borsikafüvet, és az egészet  puhára főzzük. Ezzel egyidőben a füstölt húst felszeleteljük, a kolbászt felkarikázzuk és a lencsével együtt a káposztához adjuk, és felöntjük a maradék füstöltlével. 

Amikor az étel minden összetevője megfőtt, összekeverjük egy nagy tálban, majd mély tányérokba szedjük. Tejföllel leöntjük. Paradicsommal díszítjük.

 kaposztas_lencse.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5916350892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása