különleges receptek

különleges receptek

Egyszerű kolbászos leves

Tgy recept

2020. december 22. - Házi praktikák

          50 dkg vegyes leveszöldség, 25 dkg csípős csalamádé, 20 dkg lángolt kolbász, 2 pár virsli, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, olaj, fűszer paprika, paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, bors, só, babérlevél, kapor. 2 dl fehérbor, 1 liter húslé. 

A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a megtisztított zöldséget felaprítjuk, a csalamádét apróra vágjuk, A kolbász bőrét lehúzzuk és karikára vágjuk. A virslit felszeleteljük.  A forró olajon a hagymát üvegesre fonnyasztjuk, belekeverem a pirospaprikát, és ráöntünk 2 evőkanál fehérbort, összeforraljuk, majd hozzátesszük az előkészített zöldséget. Párperc múlva hozzákeverem a csalamádét és a paradicsompürét, összeforraljuk, húslével felöntjük, fűszerezzük. Forralás után hozzáadjuk a kolbászkarikákat, a virslit és a zúzott fokhagymát. A tejfölt kevés vízzel simára keverjük liszttel, beleöntjük. Jól kiforraljuk, kaporral ízesítjük. 

 

kolbaszos_leves.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr8516353070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása