50 dkg vegyes leveszöldség, 25 dkg csípős csalamádé, 20 dkg lángolt kolbász, 2 pár virsli, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, olaj, fűszer paprika, paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, bors, só, babérlevél, kapor. 2 dl fehérbor, 1 liter húslé.
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a megtisztított zöldséget felaprítjuk, a csalamádét apróra vágjuk, A kolbász bőrét lehúzzuk és karikára vágjuk. A virslit felszeleteljük. A forró olajon a hagymát üvegesre fonnyasztjuk, belekeverem a pirospaprikát, és ráöntünk 2 evőkanál fehérbort, összeforraljuk, majd hozzátesszük az előkészített zöldséget. Párperc múlva hozzákeverem a csalamádét és a paradicsompürét, összeforraljuk, húslével felöntjük, fűszerezzük. Forralás után hozzáadjuk a kolbászkarikákat, a virslit és a zúzott fokhagymát. A tejfölt kevés vízzel simára keverjük liszttel, beleöntjük. Jól kiforraljuk, kaporral ízesítjük.