különleges receptek

különleges receptek

Cukkinis aprópecsenye x

Ételkülönlegességek

2020. december 30. - Házi praktikák

       

           50 dkg csirkemell, 1 db póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg cukkini, 1 db piros húsú paprika, 2 dl fehérbor, só, bors, szójaszósz, bazsalikom, liszt. 

A húst megmossuk, szárazra töröljük, majd vékony csíkokra vágjuk, szójaszószt öntünk rá, hűtőbe tesszük, és egy éjszakán át pácoljuk. Közben a póréhagyma fehér részét felkarikázzuk, a megmosott cukkinikat egy centis darabokra vágjuk, a paprikát pedig felkockázzuk. 

Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a póréhagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a cukkinit, az egészet kissé megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Ezzel egyidőben a húst liszttel megszórjuk, és a maradék olajban pár percig pirítjuk, ízesítjük, majd aláöntjük a bort. Ha a cukkini és a hús elkészült, tálba terítjük először a cukkinit, majd a levével együtt a húst. Fűszerezzük, díszítjük paprikával, paradicsommal, bazsalikommal. Krumplipürével fogyasztható.

cukkinis_apropecsenye3.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5416363560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása