50 dkg csirkemell, 1 db póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg cukkini, 1 db piros húsú paprika, 2 dl fehérbor, só, bors, szójaszósz, bazsalikom, liszt.
A húst megmossuk, szárazra töröljük, majd vékony csíkokra vágjuk, szójaszószt öntünk rá, hűtőbe tesszük, és egy éjszakán át pácoljuk. Közben a póréhagyma fehér részét felkarikázzuk, a megmosott cukkinikat egy centis darabokra vágjuk, a paprikát pedig felkockázzuk.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a póréhagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a cukkinit, az egészet kissé megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Ezzel egyidőben a húst liszttel megszórjuk, és a maradék olajban pár percig pirítjuk, ízesítjük, majd aláöntjük a bort. Ha a cukkini és a hús elkészült, tálba terítjük először a cukkinit, majd a levével együtt a húst. Fűszerezzük, díszítjük paprikával, paradicsommal, bazsalikommal. Krumplipürével fogyasztható.