különleges receptek

különleges receptek

Egyszerű kenyérleves (28)

Ételkülönlegességek

2021. január 02. - Házi praktikák

         

          4 szelet félbarna vagy rozskenyér, zsír, 1 fej vöröshagyma, 5 dl húsleves, só, bors, szerecsendió, 4 db tojás, 15 dkg lecsókolbász, 1 szál fehérrépa, 1 szál sárgarépa, petrezselyemzöldje, metélőhagyma, pirospaprika, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, ecet. 

 A kenyérszeleteket zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk, és megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zöldséget, felengedjük húslevessel. Ízesítjük borssal, pirospaprikával, szerecsendió virággal, jól felforraljuk, és beletesszük a kenyérszeleteket, a paradicsomot, a felkarikázott paprikát, végül belevágjuk a kolbászt is, majd felforraljuk, ecettel kissé savanyítjuk. Arra vigyázzunk, hogy a kenyér ne ázzon szét! 

Tálalás előtt a tojásokat üssük a forró levesbe úgy, hogy egyben maradjanak. A levest merjük a tányérokba zöldséggel, és a kolbásszal együtt. Szórjuk meg zöldpetrezselyemmel vagy metélőhagymával. 

keltteszta10.jpg

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5916368666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása