különleges receptek

különleges receptek

Lecsós csirkefar-hát x

Ételkülönlegességek

2021. január 08. - Házi praktikák

          70 dkg csirkefar-hát, 2 fej vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, pirospaprika, só, bors, olaj, 3 db zöldpaprika, 3 db paradicsom (vagy lecsókonzerv).

A csirkefar-hátat tetszés szerint feldaraboljuk, majd a füstölt szalonnát felaprítjuk. Közben a vöröshagymát üvegesre pároljuk, a húst pedig a megforrósított olajban  átsütjük, pirospaprikával megszórjuk, köménymaggal, sóval ízesítjük, kevés vízzel felengedjük, s fedő alatt majdnem puhára pároljuk.

 Ezzel egyidőben az apró kockára vágott szalonnát félig megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot (vagy a lecsót), ízesítjük és puhára főzzük. Az egészet hozzáadjuk a megsült húshoz, majd pár percre a sütőbe toljuk, és készre pároljuk.

lecsos_csirke.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr816377240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása