70 dkg csirkefar-hát, 2 fej vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, pirospaprika, só, bors, olaj, 3 db zöldpaprika, 3 db paradicsom (vagy lecsókonzerv).
A csirkefar-hátat tetszés szerint feldaraboljuk, majd a füstölt szalonnát felaprítjuk. Közben a vöröshagymát üvegesre pároljuk, a húst pedig a megforrósított olajban átsütjük, pirospaprikával megszórjuk, köménymaggal, sóval ízesítjük, kevés vízzel felengedjük, s fedő alatt majdnem puhára pároljuk.
Ezzel egyidőben az apró kockára vágott szalonnát félig megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot (vagy a lecsót), ízesítjük és puhára főzzük. Az egészet hozzáadjuk a megsült húshoz, majd pár percre a sütőbe toljuk, és készre pároljuk.