különleges receptek

különleges receptek

Kapros rakott harcsa (240)

Ételkülönlegességek

2021. január 20. - Házi praktikák

      50 dkg harcsafilé, csokor kapor, 1 kg krumpli, 5 db tojás, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, 30 dkg koktélparadicsom, 1 db hegyes paprika, kakukkfű, bazsalikom, só, bors, 20 dkg kemény sajt, 5 dkg vaj. 

A harcsát felkockázzuk, sóval, borssal, kaporral ízesítjük. Közben a krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, karikákra vágjuk. 

 A tejfölt összekeverjük a tojással, a tejszínnel, majd belekeverjük a morzsolt kakukkfüvet és megsózzuk. 

Egy tepsit kivajazunk, beletesszünk egy sor krumplit, ráhelyezzük a harcsát, a félbevágott paradicsomokat, a felkarikázott hegyespaprikát (el is maradhat), meg megtisztított, csíkokra vágott gombát, megszórjuk a bazsalikommal, és ráreszeljük a sajtot. A végén ráöntjük a fűszeres, tejfölös tojásmártást, a tepsit betoljuk a sütőbe, és 25 percig sütjük. 

rakott_harcsa.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr4016396898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása