különleges receptek

különleges receptek

Borjúraguleves (259)

Ételkülönlegességek

2021. január 27. - Házi praktikák

         50 dkg borjúhús, 1 fej vöröshagyma, 1 liter húsleves, 2 dl tejföl, 30 dkg leveszöldség, olaj, bors, só, 1 db citrom., babérlevél, pirospaprika, 1 db tojás, 1 db paradicsom, 1 db zöldpaprika, petrezselyem. 

A húst kis darabokra vágjuk, majd a hagymával, a vékonyra szeletelt zöldséggel együtt megpirítjuk, liszttel meghintve, kevergetve átsütjük.  

Felengedjük a húslevessel, megsózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, míg a hús és a zöldség megpuhul. Ekkor belefacsarjuk a citrom levét.  

Végül simára keverjük a tejfölt a tojássárgájával, majd apránként ráöntjük a forró levest. A tetejét finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk, és tálaljuk. 

borjuragu.jpg

 

  

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr216404160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása