különleges receptek

különleges receptek

Rozmaringos bárány (288)

Ételkülönlegességek

2021. február 03. - Házi praktikák

 8 db báránynyak vagy más bárányhús, zsír, szárított rozmaring, mustár, 2 dl vörösbor, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, 50 dkg paszternák, vaj, salátakeverék (madársaláta, rukola, endívia, jégsaláta). balzsamecet, méz.

Enyhén sózzuk és borsozzuk a bátányszeleteket. A hideg zsírhoz keverjük a mustárt, az apróra vágott rozmaringot, a zúzott fokhagymát, a sót. A húsok mindkét oldalát kenjük meg vele. Zsírozott tepsibe fektetjük, rászórjuk a maradék fokhagymát, és ízlés szerint adunk hozzá még rozmaringot. Ezután a húshoz vizet vagy bort öntünk,és lefedjük a tepsit,majd a forró sütőbe toljuk.

Amikor a hús már megpuhult, még fedő nélkül is tovább sütjük addig, amíg nem lesz enyhén piros.

Közben a paszternákot kis kockákra vágjuk, a habzásig melegített vajhoz adjuk, és pár percig sütjük. ízlés szerint sózzuk, és annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. Addig főzzük, amíg a paszternák meg nem puhul.

A főzőléből kb. egy pohárnyit kiveszünk, a többit leöntjük. A paszternákot turmixoljuk, közben fokozatosan  annyi főzőlevet öntünk hozzá, hogy megfelelő állagot  kapjunk.

A salátát készítünk a jégsalátából, az endíviából és a madársalátávból, a rukkolából és a párolt sárgarépával. Összekeverjük, és  az öntetet (balzsamecet, víz, méz, mustár) a salátára locsoljuk. 

 rozmaringos_barany.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5716414388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása