különleges receptek

különleges receptek

Bajor borsóleves

Ételkülönlegességek

2021. március 06. - Házi praktikák

25 dkg friss zöldborsó, 5 dl húsleves, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg krumpli, 1 szál sárgarépa, 1 db póréhagyma, 4 db virsli, zeller zöldje, só, bors, metélő hagyma. 

 Előszőr a krumplit tisztítsuk meg, vágjuk apró kockákra. A füstölt szalonnát is kockázzuk fel. A zeller zöldjét, metélőhagymát, póréhagymát mossuk meg, vágjuk finomra. 

A húslevest öntsük egy tálba, tegyük bele a borsót, a felszeletelt sárgarépát, a füstölt szalonnát, a krumplit, a zeller zöldjét, a póréhagymát, jól keverjük el, majd forraljuk fel. Ha kell, öntsünk hozzá vizet. 

A végén a virslit tegyük a levesbe (egyben vagy karikára vágva). Néhány percig forraljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Metélőhagymával tálaljuk. 

 zoldsegleves.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr516451866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása