különleges receptek

különleges receptek

Gombás rizottó (200)

Ételkülönlegességek

2020. november 22. - Házi praktikák

       2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, petrezselyem, 30 dkg erdei gomba, olaj, só, bors, citromlé, 20 dkg vaj, 1 liter húsleves, 30dkg rizs, 2 dl fehérbor.  A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk, a gombát pedig felszeleteljük.   Megfonnyasztjuk a hagymát,…

Tovább

Káposztás fánk (54)

Ételkülönlegességek

     50 dkg liszt, 3 db tojás, olaj, 2 dl tejföl, só, 1 fej vöröshagyma, 50 dkg fejes káposzta, bors, 15 dkg főtt füstölt tarja.  A vöröshagymát felaprítjuk, olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a lereszelt és kinyomkodott káposztát, majd puhára pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük. Ezután az apróra…

Tovább

Zöldbabpörkölt x

Ételkülönlegességek

  Egyszerű és finom étel.                50 dkg húsos lecsó, 50 dkg juliskabab, 2 dl tejföl, párolt rizs, liszt, só, borsikafű, só, őrölt bors, tükörtojás, liszt.  Sok paprikából, paradicsomból lédús húsos pörköltet készítünk, beleszórjuk a feldarabolt zöldbabot. fűszerezzük morzsolt borsikával. …

Tovább

Sajtós cikóriasaláta sajttal (56)

Ételkülönlegességek

          4 db kisebb cikória,1 fej vöröshagyma,1 gerezd fokhagyma, 1 db paradicsom, 1 db citrom, őröl fehér bors, 20 dkg sajt, petrezselyem.  A cikóriát bontsuk levelekre, majd párpercig áztassuk jéghideg vízben.Hámozzuk le a paradicsomot, tisztítsuk meg a hagymát és a fokhagymát. Vágjuk apróra a…

Tovább

Hagymás hideg lecsó (57)

Ételkülönlegességek

         50 dkg húsos paprika, 50 dkg hagyma, 50 dkg padlizsán, 50 dkg cukkini, 50 kg paradicsom, só, bors, kakukkfű, rozmaringlevél, olaj, citromlé, bazsalikom, petrezselyem.  A hagymát karikára, a paprikát cikkekre, a padlizsánt kockákra, a cukkinit csíkokra vágjuk, a héjazott paradicsomot 3-4…

Tovább

Töltött póréhagyma (58)

Ételkülönlegességek

          Egy db vastag póréhagyma, 10 dkg krémsajt, 5 dkg vaj, só, bors, petrezselyem, 10 dkg körözött. A póréhagymát megmossuk, a felesleges külső leveleket eltávolítjuk, a fehér rész előtt a szárakat levágjuk. Ugyancsak levágjuk a gyökerét.   Két-három részre vágjuk, a belső részét kitoljuk…

Tovább

Forgácsfánk (59)

Ételkülönlegességek

        30 dkg liszt, 6 tojás, só, cukor, rum, tejföl, olaj, lekvár.  A lisztet, a tojássárgáját, a sót, a cukrot és a rumot mélytányérban jól összedolgozzuk. A tészta keménysége a gyúrt derelyetésztáéhoz hasonló legyen. Letakarjuk és fél órát pihentetjük.   Lisztes deszkán kb. 2 cm vastagságú…

Tovább
süti beállítások módosítása