különleges receptek

különleges receptek

Zöldséges hal (232)

Ételkülönlegességek

2021. január 17. - Házi praktikák

50 dkg tengeri halfilé,  20 dkg trappistasajt,  1 gerezd fokhagyma, 1 db cukkini, 1 db padlizsán, 1 db zöldpaprika, petrezselyem, olaj, só, bors, oregánó, vegyes zöldség, 3 dl vörösbor  A halfilét sóval bedörzsöljük és olajjal kikent tepsibe  helyezzük. Közben elkészítjük a zöldségeket. A…

Tovább

Sült sertéscsíkok tartármártással (231)

Ételkülönlegességek

                   50 dkg sertéscomb, 2 db tojás, liszt, tej, 5 dkg reszelt sajt, só, olaj, majonéz.    A húst csíkokra vágjuk, megsózzuk, fűszerezzük. A tojásból, tejből, lisztből, a reszelt sajtból sűrű palacsintatésztát keverünk. A felcsíkozott húsokat beleforgatjuk, és pirosra sütjük. A…

Tovább

Kapros káposztafőzelék (229)

Ételkülönlegességek

           1 db fejes káposzta., csokor kapor, 1 fej vöröshagyma, 4 dl tejföl, 2 db koktélparadicsom, olaj, só, bors, liszt, 2 dl húsleves, köménymag, 1 db zöldpaprika.  A káposzta külső leveleit leszedjük, a káposztafejet megmossuk, majd legyaluljuk (leszeleteljük). A kaprot is megmossuk, és…

Tovább

Spárga sajtmártással x

Ételkülönlegességek

2 db tojás, 1 kg spárga, 1 db citrom, cukor, 2 db újhagyma, 6 db salátalevél. 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 4 dl tej, 5 dkg reszelt eidami sajt, 5 dkg parmezán sajt. Felhasználás előtt minden szárat vékonyan  hámozzunk meg, a fejrészt hagyjuk épen. A szárböl annyit vágjunk le, amennyi fás, szálkás. A…

Tovább

Fokhagymás galuska (224)

Ételkülönlegességek

         4 szelet bacon, 4 gerezd fokhagyma, 2 dl főzőtejszín, 40 dkg liszt, olaj, só, bors, 2 db tojás, 3 dl tej, 15 dkg camembertsajt, 50 dkg reszelt parmezán sajt, 1 db cseresznyepaprika, paradicsompüré, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 2 dl tejföl.  Először elkészítjük a galuskát. Mély tálba…

Tovább

Káposzta füstölt hússal x

Ételkülönlegességek

                  20 dkg füstölt hús,20 dkg kolbász, 1 fej vöröshagyma, 50 dkg savanyú káposzta, só, bors, pirospaprika, kömény, olaj, 2 dl fehérbor, 2 dl tejföl.  Az apróra vágott hagymát az olajon megfonnyasztjuk, és meghintjük pirospaprikával. Hozzáadjuk a kockára vágott füstölt húst, és kevés…

Tovább

Sonkás köményleves (218)

Ételkülönlegességek

         15 dkg sonka, 2 eb tojás, 2 evőkanál köménymag, liszt, só, bors, pirospaprika, olaj, 2 dl tejföl, pirított zsemlekocka.  Olajon kipattogtatjuk a köménymagot, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, berántjuk, tűzön kevergetve felengedjük, lassan forraljuk. Az apró darabokra vágott…

Tovább

Fűszeres vesepecsenye x

Ételkülönlegességek

                 50 dkg vesepecsenye, 10 dkg húsos szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 fej vargánya, mustár, só, bors, kakukkfű, 5 szem krumpli, 10 dkg laskagomba, 5 dkg vaj.5 dl vörösbor.  Apróra vágjuk a hagymát és a szalonnát. A szalonnát ropogósra sütjük, hozzátesszük a sült hagymát, megszórjuk…

Tovább

Káposztás libacomb (214)

Ételkülönlegességek

2 db libacomb, 2 fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 2 dl vörösbor, 50 dkg savanyű káposzta, 5 szem borókabogyó, só, bors, 1 db cseresznyepaprika, babérlevél. A libacombokat megmossuk, bedörzsöljük sóval, borssal, tepsibe tesszük. Mellé rakjuk a megtisztított,  felkarikázott hagymát, fokhagymát,…

Tovább
süti beállítások módosítása