különleges receptek

különleges receptek

Besamelmártás

Tgy recept

2020. szeptember 04. - Házi praktikák

A meleg mártások közül soknak az alapja a besamelmártás (tejmártás). 5 dkg vaj, 3 dl tej, liszt, só, bors, 5 dl húsleves, 5 dl tejszín, apró hagyma.  Azonos mennyiségű vajból és lisztből világos (nem pirított) rán­tást készítünk. A lisztet a vajban inkább csak átforrósítjuk, állandó keverés mellett…

Tovább

Berni sertésszelet (021)

Ételkülönlegességek

         60 dkg sertéskaraj, 10 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 12 dkg sajt, liszt, szerecsendió, só, olaj, bors. A kockára vágott gombát a finomra szeletelt hagymával kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára darabolt sajtot. Sóval, borssal és reszelt szerecsendióval fűszerezünk. A vastagabb…

Tovább

Bélszín vadasan x

Ételkülönlegességek

80 dkg bélszín (vesepecsenye), 10 dkg szalonna, vegyes zöldség, babérlevél, zsír, liszt, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, bors, só, 1 db citrom, cukor. A húst megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk, a vékonyra vágott szalonnacsíkokkal megtűzdeljük, megsózzuk és 2 óráig i pihentetjük. Serpenyőben l a…

Tovább

Belga liba becsinált (018)

Ételkülönlegességek

1 kg libaaprólék háttal együtt, só, 2 dl húsleves, 2 dl tejföl, , bors,  1 db tojás sárgája, 2 gerezd fokhagyma, kakukkfű, vegyes zöldség. A libaaprólékról és a hátáról lehúzzuk a bőrt, kockára vágjuk, és ropogósra kisütjük. A kisült zsírból 2 evőkanálnyit megforrósítunk, kissé megpirítjuk rajta a…

Tovább

Bélszín galuskával (019)

Ételkülönlegességek

2 kg sertésszűz, 1 kg darált hús, 1 egész sertésháló, só, pirospaprika, köménymag, 1 db zöldpaprika, 3 db paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna. liszt, 5 evőkanál lecsó.  A hártyamentes hússzeleteket vékonyra kiverjük, megsózzuk, lisztben megforgatjuk, és forró zsírban…

Tovább

Becsinált csirke (017)

Ételkülönlegességek

2 db kisebb feldarabolt csirke, 5 dkg zsír, liszt, vegyes zöldség, 2 dl tejföl, 2 db tojás, petrezselyem, bors, só. A két csirke aprólékát kisebb darabokra vágjuk és besózzuk, a kockára vágott zöldséggel együtt kevés zsíron kissé megpirítjuk. Vízzel feleresztjük sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt…

Tovább

Barbecue csirke (14)

4 db csirkecomb, 10 dkg amerikai mogyoró, 10 dkg kókuszreszelék, 2 dl tej, 2 evőkanál citromlé, 2 evőkanál szójamártás, 1 evőkanál méz, 5 evőkanál barbecue-mártás, curry, 1 evőkanál étkezési keményítő. A tejet felforraljuk és a kókuszreszelékre öntjük. 1 órát állni hagyjuk. Átszűrjük és…

Tovább

Bárányragu (013)

Ételkülönlegességek

                       50 dkg csontos bárányhús, 1 dl tej, 20 dkg gomba, olaj, liszt, 2 dl tejfölt, só, bors, tárkonyecet,                           petrezselyemzöld, 2 dl vörösbor.    A megtisztított, kockára vágott bárányhúst két liter vízzel és tejjel leöntjük, sóval, borssal fűszerezve…

Tovább

Banánsaláta (011)

Ételkülönlegességek

3 db banán, 1 db narancs, egy kevés narancslé, 0,5 dl narancslikőr, mentalevél. A meghámozott banánokat karikára vágjuk. A narancs héját lefejtjük, a belső, fehér részt eltávolítjuk. A gyümölcs húsát a hártyákból kiemeljük. A gyümölcsöt lapos tányéron elrendezzük. Közben a narancs levét elkeverjük…

Tovább

Bajor csirke (08)

Ételkülönlegességek

                       80 dkg csirke, 10 dkg füstölt szalonna, só, zsír, majoránna, 2 dl bor, 2 dl tejföl, zsemlemorzsa.  A csirkét feldaraboljuk, majoránnával bedörzsöljük, megsózzuk, szalonnával megtűzdeljük. Hassal lefelé tepsibe tesszük, leöntjük forró zsírral, aláöntjük a borral elkevert…

Tovább
süti beállítások módosítása