különleges receptek

különleges receptek

Bajor borsóleves

Ételkülönlegességek

2021. március 06. - Házi praktikák

25 dkg friss zöldborsó, 5 dl húsleves, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg krumpli, 1 szál sárgarépa, 1 db póréhagyma, 4 db virsli, zeller zöldje, só, bors, metélő hagyma.   Előszőr a krumplit tisztítsuk meg, vágjuk apró kockákra. A füstölt szalonnát is kockázzuk fel. A zeller zöldjét, metélőhagymát,…

Tovább

Bársonyos mártás (alapmártás) x

Ételkülönlegességek

        5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 4 dl csontlé, 2 dl húsleves, só.  Készítési módja megegyezik a besamel mártáséval. A tej helyett viszont csontlevet és húslevet használunk.  A vajat felolvasztjuk, elkeverjük benne a lisztet és felengedjük csontlével és húslével, majd simára…

Tovább

Burgonyakrokett

Ételkülönlegességek

            1 kg krumpli, 1 db tojás, bors, só, szerecsendió, liszt, zsemlemorzsa, olaj.  A krumplikat jól megmossuk, lehéjazzuk, kockára vágjuk, és puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, forrón áttörjük, és hagyjuk kihűlni. Azután belekeverjük a tojássárgáját, sózzuk, hozzáadjuk a törött borsot,…

Tovább

Velő tojással

Ételkülönlegességek

        50 dkg velő (borjú vagy sertés),  4 db tojás, 1 fej vöröshagyma, olaj, petrezselyem, só, bors.  A velőről langyos vízben leszedjük a hártyát, majd apróra vágjuk. Közben olajban világossárgára sütjük a felaprított vöröshagymát, és hozzáadjuk az apróra vágott velőt. Jól megsütjük, hogy…

Tovább

Bostoni bableves

Ételkülönlegességek

      50 dkg száraz tarka bab, 1 db tojás, 1 fej hagyma, 2 dl tejföl, liszt, vaj, mustár, 1 db citrom, szegfűszeg, só, bors.   Egy kicsit másként készül, mint a mi levesünk. A füstölt tarjával főtt  bab levét leöntjük, majd áttörjük. Közben a vajat serpenyőben megforrósítjuk, és a kockára vágott…

Tovább

Ököruszályleves

Ételkülönlegességek

           1 db ökörfarok, 1 db sertésláb,1 szál sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 db kisebb zeller, 1 fej vöröshagyma, 1 fej kis fej káposzta, só, bors, babérlevél, petrezselyemzöld, 2 dl fehérbor. A megtisztított leveszöldséget apróra, a káposztát és a hagymát négyfelé vágjuk, majd a megforrósított…

Tovább

Tükörtojás gombásan x

Ételkülönlegességek

      2 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 25 dkg gomba, 3 db paradicsom, 4 db tojás, 5 dkg vaj, só, bors, petrezselyemzöld. A hagymát összevágjuk, olívaolajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a megtisztított, felszeletelt gombát, a hámozott, felnegyedelt  paradicsomot, a sót,…

Tovább

Zöldségkrokett bundában

Ételkülönlegességek

3 db sárgarépa, 1 db zellergumó, egy kis fejű karfiol,10 dkg zöldborsó, 10 dkg zöldbab, 10 dkg gomba, 5 dkg sonka, 1 fej hagyma, 5 dkg vaj, liszt, 2 dl tej, 1 db tojás, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld, snidling, morzsa, olaj. A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk, hozzáadjuk a…

Tovább

Korhelyleves

Tgy recept

30 dkg savanyú káposzta, 1 fej vöröshagyma,  10 dkg füstölt szalonna, 1 gerezd fokhagyma, 1 db erős paprika, 15 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl. só, bors, pirospaprika. Apróra vágjuk a füstölt szalonnát, zsírjára pirítjuk benne a felszeletelt vöröshagymát. Hozzáadjuk a savanyú káposztát és a…

Tovább

Tatárbifsztek

Ételkülönlegességek

              50 dkg bélszín (vagy hátszín), 4 db tojás, 5 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, só, bors, mustár, pirospaprika, ketchup, konyak vagy vörösbor.  A húst éles késsel vágjuk nagyon apróra, vagy kétszer daráljuk le, hogy pépes legyen, az egészet tegyük egy tálba, adjuk hozzá a megpuhított…

Tovább
süti beállítások módosítása