különleges receptek

különleges receptek

Fűszeres borjúmáj (250)

Ételkülönlegességek

2020. szeptember 06. - Házi praktikák

           50 dkg borjúmáj, só, bors, pirospaprika, zsír, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 evőkanál paradicsomlé, 5 dkg liszt, 3 dl vörös bor, petrezselyemzöld.  Az ételeket közvetlenül fogyasztás előtt készítjük.  A májat egyforma vastagságú szeletekre vágjuk. Hártyáitól megtisztítjuk,…

Tovább

Borjúcsülök salátával (248)

Ételkülönlegességek

          3 db  900 g-s borjúcsülök, 3 db fejes saláta, 2 szál sárgarépa, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg vaj, só, bors. A csülköket szépen megtisztítjuk külső hártyáitól és megsózva kevés vajjal meglocsolva, 150 °C sütőben lassan puhára sütjük, a fokhagymával és…

Tovább

Bolognai lasagna x

20 dkg darált sertéshús vagy füstölt hús, 2 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 szál sárgarépa, 1 szál gyökér, 1 db zeller, 3 dl paradicsomlé, só, bors, babérlevél, rozmaring, 2 evőkanál liszt, 4 dl tej, 5 dkg parmezán sajt, vaj, só bors.  A megtisztított és apróra vágott…

Tovább

Sopszka saláta x

Ételkülönlegességek

          6 db paradicsom, 1 db zöldpaprika, 1 fej vöröshagyma, 3 db csili paprika, 1 dl borecet, 3 evőkanál olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma só, bors, 35 dkg feta sajt, petrezselyemzöld.  A sopszka saláta alapja a paradicsom, a paprika és a hagyma.  A hagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra…

Tovább

Bolgár siskebab x

Ételkülönlegességek

          50 dkg báránykaraj, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 db citrom leve, 3 evőkanál olívaolaj, oregánó, kakukkfű, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, chiliszósz, só, bors.     Bulgáriában sok fajta  létezik, a legfinomabb közülük a marha és sertés húsokból készül.   Először…

Tovább

Bolgár muszaka x

Ételkülönlegességek

       2 db padlizsán, liszt, olaj, 40 dkg sertés és marhahús, 2 dl tejföl, egy db tojás, só, bors, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 db paradicsom, 2 db zöldpaprika, 5 dkg parmezán sajt, 2 db krumpli. Először a padlizsánt készítjük el. A meghámozott padlizsánt karikákra szeleteljük, lisztbe…

Tovább

Bolgár marhagulyás (290)

Ételkülönlegességek

             40 dkg marhapacsni, 3 db paradicsom, 1 evőkanál paradicsompüré, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl húsleves, 1 dl kaukázusi kefir, olaj, só, bors, pirospaprika, köménymag.           Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a…

Tovább

Bodzapalacsinta (25)

Ételkülönlegességek

          2 db tojás, 15 dkg liszt, 1 dl tej, friss bodzavirág, só, olaj, porcukor. A tojások sárgáját a liszttel, tejjel és vízzel simára keverjük, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk, egy kevés sót teszünk bele. Legalább egy órát hagyjuk pihenni. Ezután a tojások fehérjét habbá verjük,…

Tovább

Birsmártás

Ételkülönlegességek

3-4 kisebb birsalma, 2 dl tejföl, kevés liszt, 1 dl húslé, só, cukor. vaj, citromlé. A birsalmákat héjától megtisztítjuk, magházától megszabadítjuk és vékony szeletekre vágjuk, és citromos lébe tesszük, hogy ne bámuljon meg. A levet kissé megsózzuk, cukrozzuk és feltesszük főni, de csak annyi…

Tovább

Bigos x

Ételkülönlegességek

          40 dkg sertéslapocka, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, paradicsompüré, 1 kg kelkáposzta, 10 dkg főzőkolbász, 5 dl száraz fehérbor, 2 evőkanál szárított gomba, pirospaprika, majoránna, kömény, babérlevél, ecet, só. A szalonnát apró kockákra vágjuk,…

Tovább
süti beállítások módosítása