különleges receptek

különleges receptek

Fokhagymás keszeg

Ételkülönlegességek

2021. március 14. - Házi praktikák

                  2 kg apró keszeg, 5 gerezd fokhagyma, liszt, pirospaprika, só, bors.  A halakat megtisztítjuk, a fejüket levágjuk és mindkét oldalukon ferdén sűrűn bevagdaljuk. Megsózzuk, és 15 percre félre tesszük, hogy átjárja a só.  Ezután a halakat paprikás lisztben megforgatjuk, majd…

Tovább

Körömpörkölt x

A világ legjobb ételei (https://youtu.be/kA7pvuenf5k)

                     2 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 db paradicsom, 3 db zöldpaprika, köménymag, pirospaprika, só, bors, zsír, 2 kg sertésköröm, 3 dl vörös bor.  A körömpörkölt készítése alig tér el a sertéspörköltétől. Arra kell vigyáznunk, hogy a körmök tiszták, szőrtől mentesek…

Tovább

Lecsós hús x

Ételkülönlegességek

                    6 szelet sertésfelsál, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma4 db paradicsom, 4 db zöldpaprika, só, bors pirospaprika, olaj, 2 dl fehérbor.   A hússzeleteket forró olajban félpuhára elősütjük. Közben   a füstölt szalonnát egyenletes kockára vágjuk, az apróra szeletelt…

Tovább

Juhászpörkölt x

Ételkülönlegességek

    50 dkg sertéscomból készült pörkölt, 50 dkg fehérkáposzta, 2 dl tejföl, liszt, só, bors, pirospaprika.  Az eredeti juhászpörkölt birka- vagy sertéshúsból és fejes káposztából készül jól fűszerezve, szárazborral ízesítve.  Először elkészítjük a pörköltet (sertés- vagy birkahúsból). majd…

Tovább

Kacsamáj sütése (parasztosan) x

Ételkülönlegességek

                5 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 30 dkg libazsír, pirospaprika, 1 liter tej, 50 dkg kacsamáj, 2 dl húsleves.  A májat először jól mossuk meg, majd áztassuk tejben legalább egy óra hosszat, azután töröljük szárazra. Majd felforrósított libazsírban néhány percig sütjük, hogy…

Tovább

Olasz zöldségleves (minesztrone) x

Ételkülönlegességek

          15 dkg császárszalonna, 2 fej vöröshagyma, 30 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé), 1 kis fej kelkáposzta, 10 dkg zöldborsó, 2 db paradicsom, 20 dkg krumpli,   5 dkg rizs, 5 dkg vékony spagetti, 5 dkg sajt, só, bors, 3 liter…

Tovább

Vaníliamártás

Ételkülönlegességek

     5 dl tej, 1 db vaníliarúd, 5 dl tejszín, 5 dkg cukor, 2 db tojás, liszt. A tejet a cukorral és egy darabka felhasított vaníliával felfőzzük. Közben a tojássárgát liszttel és cukorral összekeverjük, hideg tejjel, tejszínnel hígítjuk, majd állandó keverés közben forró tejbe öntjük, és a mártást…

Tovább

Hagymás rakott tojás

Ételkülönlegességek

                    4 fej vöröshagyma, 10 db tojás, 2 dl tejföl, 5 dkg vaj, só, bors, olívaolaj, zsemlemorzsa.  A tojásokat keményre főzzük. Hagyjuk kihűlni. Közben a hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk és vajban ropogósra sütjük, majd egy tepsi aljára terítjük a felét, rátesszük a karikára…

Tovább

Gulyás kelkáposztával

Ételkülönlegességek

        50 dkg sertésdagadó, 2 fej vöröshagyma, pirospaprika, 1 evőkanál paradicsompüré, 50 dkg krumpli, 50 dkg kelkáposzta, köménymag, só, bors, zsír, száraz fehérbor.   A hagymát apróra vágjuk, forró zsíron üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott húst, meghintjük pirospaprikával, sózzuk,…

Tovább

Boros hagymasaláta

Ételkülönlegességek

                    4 db közepes nagyságú hagyma, citromlé, olaj, cukor, só, mustár, bors, 5 dl száraz bor, kakukkfű, paradicsompüré.  A hagymát megtisztítjuk, kettévágjuk, és vékony szeletekre szeljük, és az egészet leöntjük egy kevés cukorral, borssal, mustárral, paprikával ízesített…

Tovább
süti beállítások módosítása