különleges receptek

különleges receptek

Erdei gombapaprikás (237)

Ételkülönlegességek

2020. június 26. - Házi praktikák

          15 dkg rókagomba, 15 dkg szegfűgomba, 15 dkg vargánya, 10 dkg laskagomba, 1 fej vöröshagyma 1 db zöldpaprika 1 db paradicsom, só, olaj, pirospaprika, füstölt szalonna, 2 dl tejföl. Miután ellenőriztettük a gombákat, tisztítás és alapos mosás után kisebb darabokra vágjuk (ne áztassuk). A…

Tovább

Gesztenyés pulyka (100)

Ételkülönlegességek

1 db 2 kg-s fiatal pulyka, 70 dkg gesztenye, 30 dkg sertés lapocka, 30 dkg libamáj, 1,5 dl konyak, 1 fej vöröshagyma, 1 dl tejszín, só, bors, babérlevél, kakukkfű, szegfűszeg, fahéj, szegfűbors.  A megtisztított és előkészített pulyka melléből egy vé­kony hegyes kés segítségével, eltávolítjuk a…

Tovább

Bakonyi töltött pulyka x

Ételkülönlegességek

         1,2 kg pulykamell kicsontozva, 40 dkg sertéshús, 20 dkg húsos füstölt szalonna, 2 dl étolaj, só, őrölt bors, pirospaprika, 1 fej vöröshagyma, 40 dkg gomba, 5 dl tejföl, 2 dl tejszín, liszt, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, salátalevél. A pulykamellet késsel felszúrjuk. A darált…

Tovább

Fejtett bableves x

Ételkülönlegességek

50 dkg fejtett bab (világos színű), 50 dkg főzőkolbász, 3 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 20 dkg vegyes zöldség, 1 db zellerlevél, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, liszt, olaj, 1 db tojás, só, pirospaprika, erős cseresznyepaprika. A babot feltesszük főni.  Hoz­záadjuk a…

Tovább

Borjúszelet cordon bleu (228)

Ételkülönlegességek

5 db 160 g-s borjúszelet, 15 dkg sonka, 15 dkg óvári sajt, 2 db tojás, liszt, morzsa, só, zsír. A hússzeleteket óvatosan kettévágjuk majdnem teljesen, széthajtjuk őket, majd vékonyra kiveregetjük, megsózzuk, borssal megszórjuk. Mindegyik húsra ráterítjük a sajtot, a sonkát és az egészet…

Tovább

Magyaros sertésérem x

Ételkülönlegességek

4 db borjúszelet, 20 dkg sonka, 20 dkg óvári sajt,2 dl tejföl, petrezselyem zöldje, só, bors, pirospaprika, olaj.  A húst kiveregetjük, sóval, borssal fűszerezzük, majd kevés olajon hirtelen, mindkét oldalát pirosra sütjük. A megsült húsokat áttesszük egy kiolajozott tepsibe, meghintjük finomra…

Tovább

Édes töksaláta x

Ételkülönlegességek

40 dkg édes tök (sütőtök), 20 dkg fiatal karalábé, 20 dkg savanyú alma, 1 fej piros saláta, olívaolaj, 1 db citrom, só, fehér bors, cukor. A tököt és karalábét megtisztítjuk, és külön-külön forrásban lévő, sóval, cukorral ízesített vízben mintegy 5 percig főzzük. Ezután leszűrjük és levét jól…

Tovább

Bécsi borjúszegy x

Ételkülönlegességek

          1 db borjúszegy, 1 fej vöröshagyma, 2db tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, 2 db citrom, só, olaj a sütéshez.  A borjúszegyet hosszában kétfelé vágjuk, majd for­rásban levő vízbe tesszük, hagyjuk felforrni. Ezután ezt a lét leöntjük róla és hideg vízben leöblítjük, majd  hideg vízbe…

Tovább

Hagyományos gödölle x

Ételkülönlegességek

                  1 kg krumpli, 10 dkg liszt, 30 dkg vöröshagyma, zsír, só, 2 dl tejföl, savanyúság.  A megtisztított krumplit kisebb darabokra, kockára vágva sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és áttörjük, kissé meg­sózzuk, összekeverjük a liszt­tel és jól eldolgozzuk.  A masszából evőkanállal…

Tovább

Gombás rákragu x

Ételkülönlegességek

50 dkg rákhús 50 dkg gomba, 1 csomó kapor, 4 dl tejszín, 1 citrom, 10 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, néhány adag zöldborsós rizs.  A rákot megtisztítjuk, teflonserpenyőben a hagymával együtt a forró olajba tesszük, és pár percig kevergetve megsütjük. Szűrőlapáttal kiszedjük. Egy láboskában a vajat…

Tovább
süti beállítások módosítása